Az asztrológiai ikrek

Emberek, akik ugyanazon a napon születtek

Sokan, főleg a szkeptikusok érvelnek az asztrológia ellen azzal, hogy „Mi van azzal, aki ugyanaznap született, mint én? Ő is ugyanakkor lesz náthás?”

Ennyire nem profán a dolog, de valami hasonló azért igenis működik. A szkeptikusoknak azt tudom mondani, hogy egyáltalán nem mindegy, melyik órában jön valaki a világra, mert az határozza meg, hogy a horoszkópban mely életterületre mely bolygók hatnak erősebben. Amikor valaki megszületik, kap egy „csomagot”, amiben található mindenféle tulajdonság. A csomag leírása a horoszkóp, leltárba szedve, hogy miből mennyi és milyen típusú van. Az azonban már mindenkinek a saját döntése, hogyan is hasznosítja a kapott képességeit.

George W. Bush – Sylvester Stallone 1946.07.06.
Az azonos napon született emberek első ránézésre gyakran teljesen különböző életet élnek. Azonban, ha életeseményeiket aprólékosan szemügyre vesszük, kiderülhet, egy-egy nehezebb élethelyzet, vagy sorsfordító esemény (házasság, gyermekszületés, munkahelyváltás) azonos időben történik velük. Szerintem az sem kizárt – adódva a születés órájából következő különbségekből –, hogy amikor az egyiküknek gyermeke születik, a másik éppen külföldi kint tartózkodásra indul. Vagyis a más életterületre eső fényszög hatás más eseményt indukál. Az azonban nem kétséges, hogy mindkét személy számára valami fontos történik.

Az asztrológia szerint a horoszkópban megjelenő bolygópozíciók és fényszögkapcsolatok teszik személyessé a képletet. Ha azonban egy időben születtünk valakivel, ezek a jelölők azonos helyen lesznek a képletünkben. 
Ami mégis különbözően alakul az életünkben az, hogy melyik személyiségvonás, illetve életterület kap nagyobb vagy kisebb hangsúlyt. A biológiai ikrek esetében is a két ember mást hangsúlyoz a kapott lehetőségei közül, pedig abban az esetben a szociális háttér is azonos.

Abraham Lincoln – Charles Darwin 1809.02.12.
Az a tény, hogy két ember az anyjával való kapcsolatát hasonlóan éli meg, nem követeli meg, hogy a Holdjuk is azonos jegyben álljon. De gyakran feltételezhetjük, hogy van azonos fényszögkapcsolatuk, ami a Holdat érinti. Ez visszafelé is igaz. Az a tény hogy két embernek azonos a Hold pozíciója, sőt azonos fényszögek is érik a Holdat, még nem kell, hogy azonosan viselkedő anyát jelöljön. Megélheti a belső anyaképén keresztül is, vagyis, hogy milyen módon viszonyul az anyasághoz, a gyermekvállaláshoz, és természetesen megélheti elsődlegesen is az anyjával való kapcsolatban és még számos más módón. Tehát van választási lehetősé, hogy ki milyen aspektusból közelít egy-egy horoszkóp eleméhez.
Visszatérnék a biológiai ikrek esetére, ahol szintén gyakran tapasztalhatjuk, hogy az egyes jelölőket különbözően élik meg. Például az egyikük az első házas skorpió Vénuszt a csábítás aktív, kezdeményező megnyilvánulására használja, míg a másik ugyanezt a helyzetet az abszurd, kissé depresszív művészetek kedvelésében, művelésében fejezi ki (további részletek az „ikertestvérek horoszkópja” címke alatt található).

Velem az a különös dolog esett meg, hogy iskolai osztálytársaim közül négyen is ugyanazon a napon születtek. Így őket kértem meg, hogy segítsenek igazolni vagy cáfolni a fent leírtakat. Eleve az, hogy egy iskolai osztályba kerül négy asztrológiai iker, arra utal, hogy van valamiféle tapasztalat, amit mindnyájan meg kell, hogy éljenek, és ez az élethelyzet alkalmas rá. Másfelől számomra semmi hasonlóság nem mutatkozott első ránézésre külsejükben. Ők nem barátkoztak egymással, nem voltak látható „rokonlélek” szálak” közöttük.
Azonban kiderült, hogy kettejüknek is a gyomra érzékeny – nem azonos módon, de életüket, hétköznapjaikat befolyásoló hatással. Kapcsolatuk az édesanyjukkal nem átlagos, vagyis egyiküket édesanyja egyedül nevelte, másikuknak nem volt felhőtlen a kapcsolata anyjával, aki később elhagyta, a harmadiknak pedig meghalt az édesanyja, ami jól mutatja, hogy az anya kiemelt szerepe milyen sokféle módon jelenhet meg az élet forgatagában.
Még egy érdekesség, azokban az esetekben, amikor olyan személlyel születik valaki egy napon, aki idejekorán, vagy hirtelen hal meg, nem kell azt gondolnia, hogy neki is ideje meghalnia. Viszont számítania kell rá, hogy életében fordulópont várható, vagy valami lezárul, hogy egy új dolognak adhasson helyet. Az egy lány aki 1980.02.17-én született 2006.11.10-én autóbalesetben életét vesztette. A barátnőm, aki ugyanezen a napon született ebben az időben tudta meg, hogy szülei elválnak. Egyértelműen mindkettőjüknek az életében fontos változás történt, míg az egyiküknek a fizikai halál lett a sorsa, addig a másiknak a család, mint életforma halálát kellett megélnie.

További asztrológiai ikrek a hírességek közül:
Andre Agassi - Uma Thurman 1970.04.29.
Kate Blanchet - Danny Wood (New Kids on the Block) 1969. 05. 14.


Marlon Brando - Doris Day 1924.04.03.




A fiatalon elhuny hírességekre példa:
Heath Ledger 1979.04.04. –2008.01.22. (színész)
Kurt Cobain  1967.02.20. – 1994.04.05., (zenész, Nirvana)
Natasha Richardson 1963. 05.11. 17:00 London - 2009.03.18 New York (színésznő, Liam Neeson felesége volt)
Molnár Csilla Andrea 1969. január 20. - 1986. július 10. (magyar szépség királynő volt)
Elvis Presley 1935.01.08. – 1977.08.16. énekes
Marilyn Monroe 1926.06.01. – 1962.08.05. színésznő
Kaszás Attila 1960.03.16. – 2007.03.23. színész

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése